Snittpriser på konsulttjänster

Apropå priser, jag läste just de senaste snittpriserna för några konsulttjänster: 857 kr/tim för systemutvecklare och 987 kr/tim för It-arkitekt (vad nu det är exakt?). (Källa: Computer Sweden, 2006-11-27)

Statistiken är tagen över hela Sverige. I Stockholm är bristen på konsulter större och priserna borde därför ligga högre. Hm, kanske dags att uppgradera sin prisstrategi…

2 thoughts on “Snittpriser på konsulttjänster

  1. Jag håller med dig fullständigt. Nu fick du ju prislappen 600kr/tim via en konsultmäklare. Kanske är det så att de får 857kr/tim från slutkunden medan du, som ensam underkonsult, bara får 600kr/tim.
    Min erfarenhet är att man får ett klart bättre pris om man lyckas hitta slutkunden direkt själv (såklart) men att konsultmäklare tar betydligt mer i mellanskillnad än vad de egentligen borde (10-15% ??) Jag tror alltså att det är konsultmäklarna som är “boven” i dramat. Våga vägra låga timpriser i en god konjunktur som denna, så måste de minska sitt arvode.

  2. Thomas, tack för en bra synpunkt! Jag insåg när jag läste det att jag inte ens vet om det utsatta priset är från konsultmäklaren eller från slutkunden. Det kanske är ännu värre än vad jag trodde!

    Konsultmäklarna brukar ta mellan 10-15% verkar det som. Jag tycker att 10% känns ganska rimligt. Vissa har sympatiska varianter där deras andel minskar efter en viss tid. Det är rimligt, tycker jag. Hur stor andel har mäklaren i om uppdraget förlängs efter ett år?

    Jag fortsätter vägra!

Comments are closed.